Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

20 år sen 50-talskväll




För 20 år sedan så hade man 50 tals kväll
I Hudiksvall
Med Janne Ström och c:o
De snackade om hur det var och de satt där
I sina ”omsydda” 50 tals kläder
Jag tror dessutom att de var helt nysydda
För få kom nog i dom

Men tänk en sådan idag
20 år senare
Tänk att se Janne och samma c:o
Komma glidande i sina rullstolar
Rullatorer och mopedbilar
Med glasögonen längst ut på näsan
Som ett helt gäng karikatyrer av
”den nyfikna bofinken knut”

Sen kunde man sakta leda dessa i rad
Hem till Kullen och andra hem
För de äldreboende
Från Skvallertorget via Drottninggatan
Förbi Lillfjärden och dess fåglar
Precis samma väg som de för åkte
Med trimmade amazoner och V8 or

Tiden tar oss alla
Och det kanske inte är snällt att retas
Men fasen, de kan vara nog så kul
Speciellt med 40 talisterna som tror att världen
Kretsar runt dem….
De ska snart lära sej att de sabbat äldreomsorgen
Och det kanske är för sent för dom…
Att ändra på det, nu….




Fri vers av LassO
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-30 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO