Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jan-Sören och fegheten


Tror du på Gud, sa hon
Ja svarade jag
”Ooooo han tror på Gud vilken dum djävel”
skrek de, i kör, de hoppade runt, lite som
små grodorna i fylla på jul och midsommar
Den svenska idiotins fulllkomnande…

Jan-Sören hette teckningsläraren
Och tillika idiot
Det ena fick han i alla fall betalt för
Det andra var väl bara för nöjes skull
Eller läggning
Möjligen en medfödd egenskap
Jan-Sören, bara att heta nåt sånt…

Men han lärde oss inte mycket om teckning
Han kunskaper kanske inte hade täckning
Och han sket fullständigt i att vissa djävlar
Trakasserade andra, för vad kallar man annars sånt
Som de tilläts göra, för Jan-Sören, på 2 timmar i veckan
Teckningsläraren utan täckning
Med idioti som hobby…..

Kallades naturligtvis Picasso av oss elever
Där då vi satt i 8:e klass
Vissa av oss ansträngde oss
Men djävlarna förstörde allt för de som trots allt
Ville nåt
Jag tror Picasso var så feg så han var bara glad
När nån elev fick en massa skit
Så att inte han var målet…

Många år efter så kom hon och sa
”Jag gillade ditt mod, du stod alltid för vad du tyckte
oavsett vad vi andra sa, du trodde på Gud och vågade
säga det t o m”
Kul men sent, jag hade velat ha det då
Då när alla som stod ut, var målet…
Men jag fegade aldrig ur
Inte ens om det kostade…




(men de var andra, som inte var starka, såna som hamnade på psyke
som hamnade hemma, som hamnade i hjälpklass)
(Som gav upp… de hade förtjänat en ursäkt än mer)
(de stack inte ens ut, de bara råkade illa ut, ändå)
Och fegisar till lärare, som Jan-Sören bär en stor del av skulden med
Även för sådant…




Fri vers av LassO
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-17 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO