Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bondbonusar


Bankbonusar igen
Tjatigt ja
De håller ju fast med det som iglar
De snikna jävlarna
Håller fast som blodsugare kanske

”Man behöver en rörlig förmån för
att skapa en effektiv morot för den anställde”
Ungefär så, sa man idag när det talades om
Bonussystemen, igen

Men problemet är väl närmast tvärtom
De skapar bonusar som betalas ut
Till dom själva
Hur djävla illa det än går
Hur djävla illa de än skött sej
Hur djävla dåligt det än är…

Är det vad som kallas för
”morot för den anställde”
Morot, hur djävla mycke de än gör bort sej
Hur dåligt det än går….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-21 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO