Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lisa och Marlene


Medborgare, om du blir sjuk, så kommer du att lära dej att sjukförsäkringen inte längre är en försäkring och, inte heller betyder recept att du får all medicin på recept, eller på högkostnadsskydd. Försäkringskassan kan dröja 5-6 månader med sina betalningar och, om du kommer till socialen så är förnedring inte nog. DU ska plikta för att allt ovanstående inte fungerar… Har du sen oturen att bo i Sundsvall så träffar du dessa ”nazistläger vakter” som tydligen ”jobbar” där… och då kan det låta såhär:

Du kom till socialen
De hade gjort det så bra
Man varvade med talen
Om hur du då ska va
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

Den ena stor som brottare
Den andra ung och ny
För människors bespottare
Och de körade ”fy och fy”
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

Du ska göra som vi säger
Och lämna allting bort
Vi vet allt om dina grejer
Och tänker hålla dej kort
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

Vi skiter nu i allt
Du säger för vi vet
Bäst och det blir kallt
Utan din lägenhet
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

För vi tänker dej placera
I en 2:a för dej och 3 barn
Vi tänker inte hjälpa mera
För du är en elak fan…
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

Så du har cancer i din kropp
Kan vi inte ta hänsyn till
Vi skriver allting opp
Men hjälper inte till
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

Så hur har du tänkt att göra
Med det som är ditt problem
Vi har ju fått höra
Att kassan alltid är sen
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene

Men det är inte hänsynsbart
Du får skaffa dej nåt annat
Om FK har dålig fart
Så knuffa nåt som stannat
Så sa:
Lisa och Marlene
Lisa och Marlene




Fri vers av LassO
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-03 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO