Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Relativitet alà SPP



SPP
SÄGER (i TV reklamen) ATT
”ALLTING ÄR RELATIVT UTOM PENSIONEN”
ANTINGEN tillräckligt hög
Eller inte….

Fast egentligen finns det inget som är mer
Relativt än just pensionen
Och speciellt pensionssparande
Om du sparar till pensionen
Så får du inget besked, inget löfte på
Hur mycket pengar du får

Inte heller hur många % den ökar med
Allra minst, hur mycket försäkringsbolaget snor
Av dej på vägen
Eller hur du ska kunna kolla nåt av detta

Men ”skärgårdsdoktorn” horar åt SPP
Försöker få det att se ”tryggt ut”
I det mest relativa av allt
Pensionen
De kommer aldrig att lova nånting
ALDRIG

OCH DET ÄR INTE RELATIVT SÄKERT
DET ÄR BOMBSÄKERT…
Och relativitets teorin är att
Direktörerna blir relativitäta…




Fri vers av LassO
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-01 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO