Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten kåseribetonad verklighetsskildring kring bakning....


Bagarna - DEM har jag respekt för......

SONEN skulle baka chokladbollar till Roliga Timmen nu på Fredag . Sagt och gjort, ner till ICA, köpte ingredienserna för en hundring, vi satte igång, följde slaviskt receptet (till att börja med) . Det blev, med tiden, en chokladbrun sörja , mycket söt, den var ju "pepprad" med socker, flera sorter , smakade gott också. Satte den i kylen, i fast förvissning om att den skulle stelna till en deg, som man kunde göra små chokladbollar av. Efter en halvtimme i kylen, ut, fortfarande sörja, lite mer mjöl, lite bakpulver (kan ju va´bra ?) .En kvart till i kylen, ännu sörja, mer mjöl, socker och resten av burken med bakpulvret !
Sista desperata försöket, nu nära "dödsdomen" som bagare ! Efter denna sista kvart, FORTFARANDE sörja och NU också en ILLASMAKANDE sådan !
Den TOTALA KATASTROFEN är ett faktum ! Sonen mäkta besviken ! Ilfart till ICA igen, inköpte fräscha chokladbollar till fredagen , sörjan till soporna !
Min Vördnad och Respekt för Bagarnas Yrkeskunskaper växte till "Himalajahöjd" denna kväll ! Får lov att anlita dotter eller svärmor nästa gång !

---




Prosa (Prosapoesi) av Mats Henricson
Läst 269 gånger
Publicerad 2009-10-01 21:51



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Tråkigt att bakningen misslyckades, men jag kan ändå inte låta bli att "smila en smula" åt din berättelse. Ibland finns räddningen bakom hörnet - denna gång i form av ICA-butiken. Att du blev en hundring fattigare beklagar jag dock!;-) Men underbart att sonen ( och du med förstås;-) blev nöjd i slutänden- även om det innebar extra jobb för er båda!
2009-10-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Why don´t you
ask me... .. .
2009-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska