Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kulturyttring


vinprovning

menigheten var församlad
förväntan vilade över lokalen
flera nya sorter
möjligheten till ett skoop

en byggplatta över
sj pallar
var det rustika bordet
som framhävde stundens allvar

flaskor på bordet med
rödaktigt innehåll
kännda och okännda
etiketter

dagens huvudperson
var inte bögjan från garphyttan
utan t- janne från
döda skeppens kaj

med sin sofistikerade
skrapröst som påminnde
barn i nöd
äskades tystnad

vi har idag några nya märken
biltemas röd
och julas nya
spolarvätska

man tittade förväntansfullt
mot podiet
där limporna kommit fram
pååls och asklunds

t- janne presenterade
test juryn
med dess ordförande
pissekurs-allan

Allan tog till orda
som ny på marknaden
med fyllig bouqe
och bra filtrerings egenskaper

får jag presentera
Biltema -röd
ett fynd
och synnerligen prisvärt

kan köpas kartongvis
med 12 flaskor
per förpackning
även postorder

en vild applådåska
utbröt,
som helt plötsligt tystnade
en ny stjärna på scenen

bög-jan antonsson
från nån jävla hytta
med lila toppluva
ropandes gnaget i love you

sånt gör man inte
i göteborg
härmed var
festen slut




Fri vers av tom boreland
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-02 21:34

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  zallander
svart humor

med röd-sprit
2012-06-15

    Bim
härligt när kulturen når in i alla skrymslen,-då kan vi vara stolta,-rolig att läsa!
2009-10-08

  Catharina Edin VIP
Mycket intressant kulturyttring må jag säga *skrattar* Detta har du fångat väl.
2009-10-02

  Ingela Svenson VIP
Den som handlar på postorder bör väl ha en aderss?
2009-10-02

  anits VIP
det kan jag förstå att man
inte ropar ostraffad
2009-10-02
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland