Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntas inte tillbaka

 

(blåsten river i aspens grenar
sliter loss gulnade löv
klistrar dem mot fönsterutan)

klistermärken från en gången tid

(glest gallerverk
bleka ljuset
strilregn)

jag kommer försent
det finns en tid att passa
en väntan
och ett ögonblick

(denna höst
tunggådd
uppförsbacke
)

alltid tillbaka
jag stretar i motvind
som flickan på oktoberplanschen
i folkskolans klassrum
- tittar jag ner på mina fötter ser jag
röda gummistövlar
och i luften virvlar gula blad

men inget av det är sant

fantomsmärtor 
jag är vuxen och ensam nu
och väntas inte tillbaka
någonstans




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-03 18:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De sista raderna gör ont!

Själv brottas jag med att inte vara behövd.
Vem skulle sakna mig?
Är jag bara i vägen?
2009-10-04

  Elaine.S VIP
De här orden blåser rakt in i mig, slutet är mycket känslosamt.
2009-10-04

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE! Himlars vad bra, en riktig Månahöjdare, de där platserna i livet, när du fångar dem, så rätt in i hjärtesjälen gripande!
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger