Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"rösta som ni vill bara ni röstar som vi vill"


Skendemokrati



Jag hade en vän en gång
När han spelade minigolf så
Började han alltid om
Ifall han hade mer än 4 slag
På de 2 första banorna…

Han spelade tills de var ”bara 4”
Om han misslyckades
Om och om igen
Om och om igen

Exakt som EU gör faktiskt
Om de inte blir ja på första valet
Så gör man det om igen
Om och om igen

Tills de röstar ja
Kanske nån slags
”Progressiv demokrati”
eller ska vi säga
”Styrd demokrati”

”Demokrati så länge ni röstar som vi vill”
eller
”En diktatur med skendemokratiska val”
Alla dessa varianter skulle kunna duga
”Ni får rösta som ni vill bara
ni röstar som vi vill” AMEN




Fri vers av LassO
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-03 19:54



Bookmark and Share


  LassO
mycket som inte stämmer, ett nej är väl, ett nej, inte "vi provar igen"?
2009-10-04

  peter markurth
Vägra rösta så går det ej att upprätthålla en skendemokrati
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO