Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utan timmerkoja


helgdagsafton

lördagkväll
och västan
trycker på
hade varit gott
med en linjerullad
eller en gammeldansk
eller en punch
för värmens skull

men vattenståndet
går upp och ner
förtöjningar
som måste ändras

ekan måste ösas
efter kvällens
slagregn
tittar ut i regnet
varit ute med hundarna
när regnet hämtade andan
det blöta går in i benen
trots att jag inte är våt

jag är trött på året
regn ,storm, kuling, regn
hoppas på fiske på måndag
kanske en stund på tisdag
trött på att slita
att aldrig kunna planera
att det inte finns
en väderprognås
som håller mer
än två timmar

lördagkväll
skulle gjort
något annat




Fri vers av tom boreland
Läst 245 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-03 20:06

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  thyra
Ansvarstyngda ord!
2009-10-03

  anits VIP
förstår din frustration och allt slit
och vädret som man inte rår på
2009-10-03

  Sturesdotter
kanske dags att gå iland.....
2009-10-03

  Catharina Edin VIP
Hur roar sig en annan, då? Med blöta och DN. Inte så glamoröst minsann.
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland