Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Formel för kärlek

När du lägger armarna runt min hals

och sluter ögonen,

kan du känna en doft av kanel och myrra.


Det är formeln av kärlek som du druckit från mina läppar.


Ett elixir med lätt arom som lockar med mystik och rus,

en plats att rymma till långt bort

där kärleken följer illusionen i spåren.


Glöden du känner speglar bilder av demoner och helgon.


I dina ögon skymtar en hemlighetsfull brand

som talar om förtjusning och bitter njutning

i en önskan om kyssar, från sval fot till het panna.


Den låga som flämtar är snart döende,

förälskad börjar du stt förlora dig själv.


Ur trolldomsdryck drack du glöd och hopp

en önskan om drömmars paradis

i gåtfull mörk förtrollning.




Fri vers av Katinka VIP
Läst 773 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-03 22:24



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Förträffligt! "kärleken följer illusionen i spåren"
2013-01-19

  Ninananonia VIP
Väldigt bra! :)
2011-04-15

  Larz Gustafsson VIP
"Drick kärlekens rusdryck
Jag drack ett helt stop
Bilderna blir suddiga
och allt flyter ihop",


som jag skrev någon gång 1980.

Aromen spelar en central roll. Skall icke förringas.

"Cinnamon Girl"
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP