Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångubben och jag!

 

fullmånenatten
kunde lika gärna vara mars
som oktober
vinden dånar i trädtopparna
molnskyar far förbi månen
och skuggorna löper över marken
ovetande om kalendertid
jag kunde lika gärna vara tjugo år
som sextiofem
i den här belysningen
om jag händelsevis
på min veranda
fann någon som var
på min våglängd
en sådan här fullmånenatt
men natten är ensam
och fårskinnet i hängfåtöljen är fuktigt
av de kalla höstregnen
jag höjer mitt glas mot månen
låter ljuset genomströmma mitt röda vin
och reflekteras
skål mångubbe säger jag
där ute hänger du din stenkoloss
och här sitter jag

vad ska vi göra åt saken
tycker du?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-03 23:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, jag vet vad jag brukar få göra åt saken - men det börjar bli enformigt nu...
2009-10-04

  walborg
Om Du lyssnar riktigt noga så tror jag han svarar, gubben där ....!!!!
2009-10-04

  Elaine.S VIP
Melankoliskärpa på orden som belyser denna stund. En monolog rakt ut i svärtan...
2009-10-04

  Carola Zettergren
Mångubben, kan vara ett riktigt trevligt sällskap... vet jag!
2009-10-04

  Ingela Svenson VIP
det känns igen!
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger