Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
höstkväll


tjusning

nu var dom borta
alla med sitt
tjusiga hav
sjöarna bröt
i det vita skummet
kastades sten
högt upp i luften
dom små poeterna
med sina romantiska
stränder
var någon annanstans

hamnvågorna
slickade gåmgbrädorna
och förtöjningar
sträcktes
men de flesta
satt hemma
förlitade sig
på försäkringsbolagen

en jävla tur
att vårt bolag
inte tar in
badhjävlar




Fri vers av tom boreland
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-04 23:13

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blåbäret
din röst är så härlig att läsa :)
2009-10-05

  Catharina Edin VIP
Du är rädd om din vän Havet? Snygg skildring!
2009-10-05

  lodjuret/seglare VIP
bolaget går man ju inte på och någon badjävel är man ju inte men stenar slickar man ju gärna, i alla fall de där som sitter i ens egen mun och fortfarande kallas tänder...
att läsa texter som dina, ja det är att läsa just dina och ingen annans...
2009-10-04

  anits VIP
kan känna din känsla över badjävlar
är jag bodde vid sjön en gång i tiden
så hade vi egen badstrand, men ofta
så kom dessa semesterfirare och tog
över stranden, sa man till dom så var
det allemansrätten som gällde, tills den
dag jag fick polisen att åka och säga
till dom, sen fick vi vara i fred för badjävlar
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland