Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten såldes på rea


Kinas folks frihet
Gick på rea

Vid himmelska fridens torg
Eller ”djävulska regimens torg”
Den offrades på kapitalismens altare
För några miljoner TV apparater
Radioappararater
Och annan hemelektronik
Till folkets stora sorg

Tillsammans med miljarder handskar
Av alla de sorter
Som bl a de demonstrerande idag sitter och syr
I sina straffläger.
Så såldes hela Kina ut av hela världen
För sina billiga värden

Rean varar än
Även om vissa protesterar
Mot att Kineser gör bilar
Mot att de gör annat som övriga världen
Ser som ”sina produkter”

Men friheten, den fick gå på rea
Bara Myrdal reagerade men han
Applåderade som den gamla ”maoist han är”
Sa sig ”förstå varför”
Nog rätt ensam om det
1 miljard Kineser säger nog emot…
om inte annat

Friheten för kineserna gick billigt
Men nu, i krisens spår
Börjar de kosta i I-länder med
Allt går igen….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 171 gånger
Publicerad 2009-10-25 01:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO