Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur mina händer (väv av legender)



"Väv av Legender",
visan som Martyna Lisowska sjöng som barn,
bara måste jag ju göra en transformering av
också. Ingen trollspegel i hela riket blir fullkomligt sann
förrän denna lilla legend finns med.
Solstollarna som skrev
inte bara Toffelhjältarna, utan även visan,
var Ola Ström o Per Dunsö.
(O på sätt o vis får jag med
rikets vackraste psalm i samma
ögonblick.) Från en tid långt innan
jag varken skrev eller läste några noveller
eller poesi...

 

 



känn
hur mina händer
skriver rent ditt livs novell
blott ett ögonblick i sänder
som en dikt om din berättelse

[["tänk
om allt som händer
tecknats ner i hjärtats bok
som en väv utav legender
som en bild av vår historia"]]


och mens jag blundar
när du glömmer
det som blicken lätt fördömer
får jag lyssna på din visa
tills tecknen klingar sant

[["om allt du undrar
allt du drömmer
allt som du i hjärtat gömmer
gick att läsa som en saga
- då skulle du förstå"]]


jo, du minns
hur jag finns,
finns i bilden som
ristas i hemlighet
långt verkligare än vad vi nånsin vet

[["ja, jag ser
att du ler,
ler åt barnet som
ännu inom dig bor
men sagan kan va' sannare än du tror"]]



 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 674 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-06 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP