Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondagen är orörd

 

 

Då gårdagen ännu fanns

och livet var självklart

njöt vi i närvarons trädgård

 

idag hänger skuggan kvar på sin gren

natten bär tydliga spår av fruktan

 

morgondagen är orörd

smyger omkring i bräckliga tankar

ovissheten har bitit sig fast 

som ett förmaksflimmer

 

känslor domnar och flyter

bakom ögonlock

där gråten finns våt av önskningar

 

mina tårar får inte synas

jag vill fånga upp dina

omvandla dem till ett skratt

 

kanske jag ångrar ögonblicket

om jag släpper kontrollen

när tiden stannar och håller andan

 

mellan trädtopparna

väntar redan den rastlösa månen

en blinkande stjärna slumrar i handen

när vi faller

önskar jag att vi har vingar ...




Fri vers av * Ammi *
Läst 674 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-10-06 10:05



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2009-10-15

  Gisela Nordell
som en tunn hinna täckt av pärlemor
som skimrar i månens sken
är dessa rader under min ögonlock
så lätt så lätt men ändå suverän
2009-10-07

  Teresia Ridell
Sällsamt vackert. Vill inte sluta läsa, utan läser om o om igen.o dikten bara växer !
2009-10-07

  Gunilla Karlsson
Mycket fin och passande nu på morgonen...
2009-10-07

  Ronny Berk
finstämd poesi som för tankar om tid och rum; kring skuggfria närvaror likaväl som bevingade önskningar; tycker om för dess mångsidighet !
2009-10-06

  genni VIP
Åh, så vackert!
2009-10-06

  peter markurth
mkt bra
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *