Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hovrätten lågvatten igen


Enligt TEXT TV så har hovrätten
Åter satt nytt lågvattenmärke
2 domare som engagerats eller engagerat sej i
”Svenska Föreningen för industriellt rättsskydd”
Resp ”Sv Föreningen för upphovsrätt”
SFIR resp SFU

I princip kan man säga att dessa domare
Redan innan nån sagt nåt
Inte gjort nåt alls eller hört nån
Redan tagit parti ifrågan
Frågan om JÄV är då knappast omöjlig att undvika
Förstår dom inte det själva så borde åtminstone
Hovrätten förstå det

Åter visar HOVRÄTTEN att man ser ”sej själva”
Som närmast oförvitliga oavsett
Ett slags ”påvefenomen” inom hela domakåren
När vi vet att det finns domare som gjort
Både det ena och det andra, köpt sex t ex
Och ändå dömt i sexmål för andra

SÅ hur ska då rättsmedvetandet upprätthållas
Varför ska andra människor, vi vanliga
Hålla oss till lagar och ramar
När inte de som dömer ”behöver” göra det?
Vilken respekt kan man då tilldöma domarna?
Alltså DOMARNA som domar
Och DOMARNA som dömande människor
Allt är borta snart….




Fri vers av LassO
Läst 116 gånger
Publicerad 2009-10-14 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO