Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om strumpor


vad lite dom vet

det värmer så gott
det finns till och med
värme i kliandet

undrar om dom
som envisas
med cykelbyxor
och tights
vet något om livet

yllestrumpor
mormor stickade svarta
sedan sydde hon
i björntråd i sulan
då höll dom bättre

jag kan fortfarande
se henne med stickorna
och höra knastert
från vedspisen

det hette
att binna höser
det var långt
från tights
och cykelbyxor




Fri vers av tom boreland
Läst 337 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-06 22:15

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
söt
2009-10-08

  amarcord
Den här texten har verkligen en yta man kan känna och ta på! Fantastiskt! orginellt och så levande!
2009-10-08

  Måna N. Berger
Heder åt raggsockorna, dubbelstickade med björntråd i hälen!
2009-10-08

    Bodil Sandberg
Här ser du e som går med yllestrumpera på
hele dagera om jag säger som så
för di värmer godeligt varenda frusen litta tå

applåder för härlig dikt!
2009-10-08

  Marlboroman/Hg VIP
Fem av fem!
2009-10-08

  anits VIP
ja du finns det något finare att minnas
som mormor stickandes strumpor, varma
och goa blev dom också, hon läde mig
så jag har stickat många i mina dar
2009-10-06

  Catharina Edin VIP
Föredrar faktiskt köpesstrumpor, trots mormors flit!
2009-10-06

  Christine Sabel
ja du, det var det, mycket kärlek stickades in i dessa strumpor...
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland