Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansa Oktober!

 

nu dansar oktober
vild i en stormvind som lyfter träden
slamrar med takplåt
dunkar i väggen
nu virvlar oktober singlande gula löv
över regnvåt mossmatta

bekymmerslös är oktober som bara den
kan vara
som satsat sin sista slant
på en halt häst
fågelfri
som skogen när sångerna flyttat
söderöver

nu finns ingenting att förlora
och inget att skörda

- efter oss fimbulvintern
så dansa!
brinn

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 226 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-10-07 13:22



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint beskrivande oktober. Känner med.
2009-10-07

  Eva Langrath VIP
Friska fläktar drar fram ändå hit till Hälsingland burr burr :)
2009-10-07

  Caprice! VIP
Just så! Eller med nygamla ord:

Brinn kvinna, brinn -
innan syret sinar!

Minns du...?

Men även i augusti slamrade det om taket - i störtregn! Det var häftigt. ;-)
2009-10-07

  Larz Gustafsson VIP
"Dansa nu, dansa nu, dansa tills du står i brand!" (Ulf Lundell)

Din dikt är en frisk fläkt!
2009-10-07

  Just Emotions
fantastiskt!!
2009-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger