Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG BÄR ETT VEMOD

Är det så att vissa föds
att bära en ständig sorg inom sig
Vi som måste lära oss att skratta
för vårt inre lever i dunkel
Med ständig hunger efter frid
och med en själens eviga törst.
Var finns självklarheten i
bottenlös ensamhet?
I svidande vemod?

Fast jag går här över fälten
glad över närheten till naturen,
fylld av andakt inför
vindens och tidens mäktighet,
varsnar min ensamma själ -
något fattas mig?
Oändligt nöjd där jag är i livet,
vad är det då för tårar jag gråter?
Vems är sorgen jag bär?




Fri vers av BitterSweet
Läst 477 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-07 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BitterSweet
BitterSweet