Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i våra hjärtan


viken

det fanns alltid
en stol till
en tallrik extra

man behövde inte
varsko
att man skulle komma

mormor kunnde säga
vi går till viken ikväll

där fanns alltid plats
kaffet var alltid nykokt
på senare tid nybryggt

Behrta var stor varm
och höll manfolket
på plats

dom var nöjda med det
och jag förstår dom

skärgårdsmateriarkatets
positiva sida
så fick dom också
rätt pris på hummer
lax och ål

där fanns alltid nybakt
hon hade lärt pojkarna
baka,dom var duktiga
på hushållsarbete

hon kunnde dö nöjd
hennes pappa var Albin
den riktige tomten
med stort vitt skägg

viken är ett mytiskt ställe
nu finns bara Sture kvar
och det är inte bara




Fri vers av tom boreland
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-07 22:01

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
En sån trygghet detta utstrålar
2009-10-09

  Catharina Edin VIP
Låter härligt - jag minns också sådana ställen -
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland