Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Signaler från ett obefolkat landskap

 

signaler
från en dold ravin
i ett obefolkat landskap

det är någon som ropar
hör du inte?

det var ett litet barn
i den ödsliga skogen
det var en flicka som grät
det var en kvinna som gått vilse

hör du inte någon som suckar
i det karga landskapet?

det är någon som gett upp
nu hörs inga signaler
bara en ihålig vind
utan röst

någon kommer på stigen
en åldrad kvinna utan skugga
möt henne inte

gå rakt igenom henne
hon är oskadliggjord

av det som kunde ha blivit




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 522 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-10-07 22:36



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Appropå Björkengrens dåliga uppförande här, så är det väldigt skönt att redaktionen har ändrat en del regler...och även förtydligat kommentarernas funktion , för vissa av oss är den självklar, men sorgligt nog inte för alla!!!!
2009-10-19

  Måna N. Berger
Som du kanske såg, om du läste vad jag skrev, jag upprepar:
Det står dig fritt att säga att du inte gillar den, att den inte säger dig någonting, eller att du inte förstår vad jag är ute efter, tyckandet är upp till var och en!

Tack för att du tog dig tid att slå upp ordet pekoral B. Björkegren. Då vet du vad det betyder och då vet vi alla att du anser det här vara en text med banalt innehåll och prunkande form.
2009-10-12

  Måna N. Berger
Nej, B. Björkegren, jag köper inte det här. Jag tar inte bort din kommentar heller, den får du stå för, men jag är så pass medveten som skribent att jag inte kan kännas vid epitetet "pekoral" om den här texten. Det står dig fritt att säga att du inte gillar den, att den inte säger dig någonting, eller att du inte förstår vad jag är ute efter, tyckandet är upp till var och en. Men om du tar till storsläggan ber jag dig först definiera pekoral och sedan berätta var du hittar det pekoralistiska i den här texten.
Vänligen
//Måna N. Berger
2009-10-12

    leelee
Den tog... Otroligt bra!
2009-10-09

  Gunnar Norrman
Vilken lyrik! Jag blir alldeles stum. Kommer att tänka på Pär Lagerkvist av någon anledning. Hans starkaste poesi rispar fåror i mitt medvetande, precis som din!
2009-10-08

  Ilona _L
Så oerhört stark!!! Jag tar den till mitt hjärta med en märkligt ödslig känsla.
2009-10-08

  Eva Langrath VIP
En av de bästa texter jag läst med många bottnar, en text till tröst Bokmärker
2009-10-08

  Caprice! VIP
Herregud, Måna! Du förefaller att ha vandrat till en ny nivå - både i livet och poesin. En korsbefruktning i dubbel bemärkelse eller kanske snarare en sammansmältning av konsten och livet. Det är få förunnat att nå dit.

Denna stannar hos mig, till tröst för kommande dagar. Ja, just tröst. Inget annat ord passar bättre. Stor poesi som denna fungerar just så. Tack, kära vän!
2009-10-08

  Peter Matsa
det här var bland det bästa jag läst ... på länge. tack, bokmärker förstås.
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger