Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vemodig haikusamling


Vemodaiku

Att det kan kännas
så vemodigt underligt
skönt att sakna dig

Att vakna mitt i
natten av drömmar om dig
längtande din hud

Du fattas mig så
Men skulle du vara här
gick längtan över

Jag njuter av mitt
vemod som vore det vin
i djupa klunkar

Och i det vinet
ligger en sanning dold
jag njuter vemod

/Roger - 040619

Ja jag är medveten om att
Det står Vemodaiku i rubriken
Det är helt medvetet en
sammanslagning mellan
Vemod och haiku




Fri vers av Roger VIP
Läst 522 gånger
Publicerad 2004-06-19 14:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
väldigt bra skrivet
2004-09-25

  leopardia
känns nästan onödigt att nämna att du är fenomenal på haiku... första 'versen' är som dagens sanning och allt skapar en längtan efter att få uppleva det livet innebär...
2004-07-08

  Hans w-art Westlund VIP
...växer om man får längta ibland...snyggt skrivet!!! mer daiku :)
2004-06-20

    Idun 1
Kan bara instämma i raden av positiv kritik. Fint skrivet vännen.
2004-06-20

  andrasidan
Gillar särskilt näst sista versen, men kanske en omkastning vore bättre:

jag njuter av mitt
vemod i djupa klunkar
som vore det vin.
2004-06-19

  Anna H
Jag tycker om dessa små verser. Särskilt gillar jag de två sista och kanske den innan de två sista. Det är vackert. Vemod, en ganska skön känsla men ändå lite tung och dyster, därur kommer många dikter...
2004-06-19

  Tothem
...och tack för sköna rader!
2004-06-19

  reback
Ett riktigt hejdundrade Vemodhaiku (kolla rubriken en gång). Så vackert !!
2004-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP