Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köket i mitt hem på 50-talet

Spisen eldades med ved, vilket innebar att den också var den enda värmekällan i köket. I ugnen bakades det och där kunde man inte ställa in något gradantal. Men mor var duktig på matlagning och behärskade den svåra konsten.

Kylskåp hade vi ett begagnat och där förvarades bland annat mjölk. Det var en liters glasflaskor som man diskade för hand efter användning. Man gick sedan till mjölkaffären med ett kärl och köpte både mjölk och grädde i lösvikt. Du läste rätt fanns en affär som endast sålde mjölk och grädde. Skummjölk fanns också men den var inte god.

På vintern hängde man ut påsar med varor, det var frysen någon annan fanns inte. En dag kom far hem och berättade han fåt ett frysfack i ett hus 200 meter från där vi bodde. I det husets källare låg hundra frysfack som man hyrde ut där förvarade vi de saker som skulle frysas men påsen utanför fönstret på vinter bestod i många år.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-07 07:36



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
jag har alltid älskat den här sortens vardagshistoria! Fint skriftat :)
2011-04-07

  Peter Olausson VIP
äkta kulturhistoria!
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson