Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försök till introjektion. Introjektion: motsats till projektion, dvs ist för att projicera sitt inre på omvärlden låter man omvärlden tränga in i sitt inre för att på så sätt framkalla en känsla/stämning.


Spårlös

 

När rösterna klingat av

landat i ett inre eko

 

när tunga tankar smält samman

med mörkret

 

allt föll då på plats

och ändå, isär

 

som när 12 rader grå mosaik möter 9 rader röd mosaik

över en tom vallgrav av väntan

 

sopmaskinen som vrålar

genom de öppna dörrarna

 

tystnaden som skriker

genom de öppna munnarna

 

vart tar spåret slut?

när vet jag att jag är hemma?

var vilar rastlösheten om natten?

 

tunnlar är gjorda för att komma undan

gömma undan

vi försöker svälja varje liten mörkerminut

försöker fylla mellanrummen

 

stålskenornas atonala sång, längs mina ihåliga ben

ryggradsrälsen som dunkar andetagstakten, läggs i mina händers brustna löften

 

jag lever men andas tungt

hör mitt hjärtas dova dunkande

men inte för att det slår så hårt

utan för att det slår så smärtsamt vackert




Fri vers av Herr Ångest
Läst 377 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-09 00:28



Bookmark and Share


  Jazz-75
Tycker mycket om metaforen med tunnlarna. Starkt och otroligt bra skrivet!
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest