Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På skrivarcirkeln skulle vi skriva om en person utifrån deras skor. Såhär blev det. ;)


Regnbågshjärtan

Hjärtmönstrade tygskor mot svart asfalt.
För att Elli alltid haft en förkärlek till hjärtan. Det är sånt hon brukar fylla sina räknehäften med på mattelektionerna.
I Ellis räknehäfte finns fler hjärtan än det finns uträknade tal. Fler hjärtan än det finns kometer i rymden och människor som längtar efter kärlek.
Ett hjärta för varje dröm som fjärilssprudlar bakom Ellis pannben.
Elli brukar drömma om långa pojkar med mörk, mystisk blick och mysiga skrattgropar i kinderna. Det finns så många fina pojkar med fina skrattgropar.
Åtminstone en för varje hjärta på Ellis högersko.

Tygskornas hjärtan har så fina regnbågsfärger. När Elli ser en regnbåge exploderar inspirationen någonstans mellan hennes revben.
En slags jordbävning där allt kolliderar, slås ihop och bildar nya former.
Då kan Elli skriva säkert tusen dikter.
Glada färger får Elli att tänka lyckliga tankar.
Drömma lyckliga drömmar.
Som alla människor tycker Elli om att vara lycklig.
Därför har hon regnbågshjärtan på sina skor.




Övriga genrer av Siripiri
Läst 470 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-09 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Siripiri
Siripiri