Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Snölyktshjärta

Än så länge bultar hjärtat snölyktsvarmt
Tinat av snögubbsleenden och pulkåkarpirr i magen
Pirr som ersatt hårda, stelnade istappar
Som smält liksom för en stund
Men snölyktans snöbollar gömmer både stenar och grus
Sånt som skrapar hål, gropar och tomhet
Får snögubbar att tappa näsan
Tappa modet
Bygga snöfästningar att gömma sig bakom
Istappsattackera vassare
Fast bakom

Men än är hjärtat snölyktsvarmt och snölyktslysande
Än bultar hjärtat av snögubbsleenden och pulkåkarpirr i magen




Fri vers av Siripiri
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-26 18:52



Bookmark and Share


  Carin
Åh, jag tyckte verkligen om den här.
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Siripiri
Siripiri