Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaspar Hauser …


jag står på ena sidan av staketet

det är vitt nymålat och väldigt högt

allting försiggår på andra sidan

alla människor som pratar och skrattar

alla spel lekar och diskussioner



jag står avstängd utan batterier

utan kunskap om sociala färdigheter

uppvuxen i en dysfunktionell jordkällare

ibland kan jag förstå det som sker

ibland tar det år att bearbeta



i ett rum utan gränser utan ljus

fanns taggtråden uppspänd överallt

högt och lågt och i rullar på golvet

trodde jag var orsaken till mina skador

jag skyllde på min blinda klumpighet



jag står på andra sidan staketet

alla människor är bakom min rygg

står och blundar lyssnar försöker förstå

ibland kan jag följa med i det som sker


det är dags nu

att vända mig mot livet

att vända det gamla ryggen

att släppa taget

att låta såren läka

att säga:

- hej, får jag vara med

jag har stått här så länge

alldeles för länge




Fri vers av Göran Byrén
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-10 10:02



Bookmark and Share


  Linda A
dina ord smärtar och läker på samma gång. riktigt bra skrivet.
starka bilder, en känsla av ensamhet och en ansats till mod.
tack för att du sätter ord på känslorna.
2009-10-11

  glittertindra
en text som ger mycket tankar, det är nog bara att säga hej och folk förstår om man efter en stunds samtal säger just detta du skrev.. knepet är att bara kliva in i gemenskapen.. :-) se sig själv som en del i den..
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Göran Byrén
Göran Byrén