Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den svarta blicken (omarbetad)




jag kryper fram över de krossade flaskorna

för den svarta blicken får mig på knä

jag andas in dammet under soffan och hostar

för den svarta blicken får mig på knä, igen



jag trodde jag var så stark, jag trodde att jag hade växt

men min kropp har minnena kvar som säkerhetsnålar

som sitter på alla ställena och dom gör så ont, så ont



jag kryper utför trapporna de hårda betongtrapporna

för den svarta blicken den dödar min själ

jag trodde jag kunde gömma mig ibland kläderna

för den svarta blicken den fräter mig sönder och samman



jag trodde jag var så stark, jag trodde att jag hade växt

men min kropp har minnena kvar som säkerhetsnålar

som sitter på alla ställena och dom gör så ont, så ont




Fri vers av Göran Byrén
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-01 21:41



Bookmark and Share


  Annika Persson
den svarta blicken


kryper över flaskorna som krossats
på knä andas jag in dammråttorna
under min soffa och jag hostar
på knä igen

trodde mig vara stark och att jag växt till mig
men minnena sitter kvar som säkerhetsnålar
dom gör så ont så ont överallt

jag kryper nerför de hårda betongtrapporna
i den svarta blicken dödas min själ
dold jag trodde jag kunde gömma mig
mellan kläderna







2012-12-02

  Annika Persson
vad fint du skriver
2012-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Göran Byrén
Göran Byrén