Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny utökad version, lagom lång för att bli en visa


toktankar

Toktankar

Jag har seglat ut över kanten
Så jag vet att jorden är platt
Nu faller jag fritt genom rymden
i en iskall och kolsvart natt
jag har trotsat Kopernikus teser
jag litar ej längre på dem
i oändliga nejder jag reser
och har inte längre nå’t hem

jag ångrar mitt dristiga tilltag
att segla på okända hav
att lita på stjärnor i natten
och styra den kurs som de gav
jag ångrar min djärva planering
och min vådliga dumdristighet
med hemlandets kust ur sikte
jag seglade dit ingen vet

jag har blott en endaste önskan
i min ensliga position
att nån himlakropp ville draga
mig in i sin gravitation
så att jag liksom en måne
kunde snurra i bana så rund
och tänka förnuftiga tankar
och somna sött med John blund




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Anders P VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-12 08:12



Bookmark and Share


  solomi
Vilken fin visa! Tankarna viktiga om än tokiga? Gillar! Undrar vilken melodi?
2009-10-27

  papessa
men om man inget vågar då kan man inte få uppleva sådana här underbara tokerier, väldigt fint och roligt rimmat och med melodi och gitarr till blir detta en ny visa i visboken...
2009-10-17

  Miss Mod
Detta var minsann både ord och visa!! Bravo.
2009-10-13

  Annmargreta
Tycker mycket om texten och tankarna!
2009-10-12

  Ilona _L
Gillar den skarpt!
2009-10-12

    ej medlem längre
Här flödar fantasin och rimmen. Inte många som fortfarande vet att Jorden är platt:-) Skall bli roligt att få lyssna när du framför den till gitarr någon gång.
2009-10-12

  Aurelio
Strålande!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP