Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla hade en slangbella på den tiden

alla hade en slangbella på den tiden
i alla fall alla vi barn på oxhagsgatan
så vi samlade märlor på byggen
för att ha som ammunition
Pelle var bäst på slangbella
och han var även gatans kung
på boomerang
den kom alltid tillbaka
i en perfekt cirkel
kanske var det för att han var så bra
som han kunde få vara ihop
med både mig och linda
och det gjorde ont
att bli träffad av slangbella
det gör lika ont fortfarande
för sanningen är att du är skör
att jag är skör och att det här
inte är en tävling
sanningen är att jag trillade ur
den där eken
för att jag skulle hinna ikapp Pelle
och jag kände när luften drogs ur mig
när något lämnade
något som jag tror att jag aldrig fick tillbaka
de där sekunderna när jag var borta
jag är fortfarande obekväm med höjder
men i mina mardrömmar slipper jag slå i marken
jag tänker inte klättra ikapp längre
och det gör fortfarande ont när
gatans kung skjuter slangbella




Fri vers av LilyRasp
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-13 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LilyRasp
LilyRasp