Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

montmartre


med ett ögonlöst leende vid sacré-cœur
smeker madame agramont '03 mina läppar


halvsluten betraktar jag sceneriet runt caféborden
autopiloternas trottoarsteg intill mitt töcken
hur stålställningarna runt fasadernas renoveringar
med dess nålben sakta bygger min bur


jag sitter och andas in toulouse-lautrec
och tänker på min gamla mor


när någon stannar till
och pekar på notan













Övriga genrer av alfa VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-10-14 20:32



Bookmark and Share


  Dan Linder
parisluften är croissantvarm och smälter lika snabbt på tungan... "ögonlöst leende", "nålben"...ja detta var delikat!
2009-10-31

  sister mary
Så väl du fångar Paris och känslan av att befinna sig mellan dröm och verklighet...turistromantik och realism...
2009-10-31

  Sanningsägaren VIP
Du är Dali i ordform
ett geni
älskar fortfarande ditt språk
tack!
2009-10-15

  Katinka VIP
Bra och fyndigt skrivet. Paris inspirerar, n´est pas?!
2009-10-15

  Ingela Svenson VIP
En Parisresa tar själen till de romantiska höjderna men den faller snabbt ner igen när dom kommer med notan, som sagt!
2009-10-14

  Ulf Lagerholm
töcknet, detta med att uppleva sig befintlig i en dröm, å så då detta bleka styvnade pekfinger, som ju bryter magin, visar mot ett iskallt, ovedersägligt origo; NOTAN

fan va gott!
2009-10-14

    Nattviol
lätt dekadent
med ett slut som är en början..
2009-10-14

  Anna Frölander
oj, du levererar verkligen. så lätt att följa med i denna, det är som en liten film fylld med detaljer och en slags undanglidande känsla som gör att jag vill ha mer. Och ändå är det här stycket en finfin dikt i sig själv:

"halvsluten betraktar jag sceneriet runt caféborden
autopiloternas trottoarsteg intill mitt töcken
hur stålställningarna runt fasadernas renoveringar
med dess nålben sakta bygger min bur"

Fortsätt så här!
2009-10-14
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén