Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Clinging to a scheme
Lupus

Minus 1

Det gick över gränsen. Expanderade utöver universums alla yttersta rand och sögs in i det svarta hål som brukar omge namnet Fortuna. Sen sprängdes hela skiten och en liten rymdsten bar min lilla organism hela vägen till Jorden. Där togs jag hand om och föddes jag upp av Ulf och Gunilla på Närkeslätten. Men har egentligen känt mig hemma i den här världen.

 

Minus 2

Jag är två nu. Snart tre.

 

Minus 3

Min pappa var brottare. Han var stor och stark och tävlade i den allra tyngsta klassen. Pappa kunde ha vunnit DM, SM och fått åkt på OS om det inte vore för att det otroligt nog fanns en som var bättre i just den viktklassen. Hans nemesis var bara bäst och blev sedan stjärna inom juridiken, gifte sig med en ung italienska som fortfarande sysselsätter honom varje natt. Pappa var ständig tvåa och blev en 156 kilo tung busschaufför. Sen bytte han upp sig och blev vaktmästare men var tvungen att gå i förtidspension några år senare då han opererade sig smal. Dock läkte inte magen som den skulle utan nu för tiden går han på toaletten minst tre gånger varje natt. Det här med budskap är inte lätt.

 

Minus 4

Häromdagen såg jag min mellanstadiekärlek. Hon satt i passagerarsätet sin killes Ferrari. Men hon såg precis ut som för 20 år sedan. Hon var alltid lill-gammal och klädde sig precis lika tantigt som sin fisförnäma morsa. Men söt som socker var hon. Tur att jag då såg ut som en liten rysk tiggarpojke med två överviktiga existensminimum till päron som alltid satt och svettades under varje föräldramöte. Annars hade hon kanske fallit för mig. Då hade sportbilen istället varit en damcykel och sätet pakethållaren.

 

Minus 5

Min första date tog jag med på Broarna i Madison County. Där somnade jag och hon hörde aldrig av sig igen. Min oskuld förlorade jag till en amfetaminstinn brud till tonerna av Mauro Scocco medan hennes pojkvän låg och sov i rummet bredvid. Min första internetdejt såg inte alls ut som pixlarna visade och pratade bara om hur det är att vara Spinninginstruktör på Friskis & Svettis. Mitt första riktiga förhållande tog slut på grund av feghet. Mitt andra var det som hade mest potential men också sämsta tänkbara timing. Mitt tredje är jag mitt uppe i och allt jag kan tänka på är hur jag ska kunna sabba det.

 

Minus 6

Det finns ett hål i himlen. Därigenom rinner de döda tillbaka till jordelivet och regnar in i skepnader som de alltid önskade att de kunnat anta.

 

Minus 7

Mamma och pappa skiljde sig en gång. Jag tror pappa hade knullat på sniskan för några år senare hade vi alltid hand om en liten pojke som var väldigt lik mig. Veckoslutsbarn kallades han. Hans mamma var dessutom ett vinfyllo och bästa väninna med min mor. Jag fick mestadels bo med pappa eftersom han bodde kvar i lägenheten som låg närmast skolan. Måltiderna bestod ofta av pulvermos med dill i samt fiskpinnar. Det slevade jag i mig väldigt fort innan jag stack ner till fotbollsplanen och tränade på att sparka en boll. Inget blev jag där heller. Tänk vad mycket tid man har spenderat på saker som till slut inte blev någonting. I alla fall gifte mamma och pappa om sig. Jag minns det inte så väl. Men så här i efterhand är det det bästa som har hänt mig. Hittills.

 

Minus 8

Jag minns hur jag drog ut svärdet ut stenen och jagade fantomerna ur hågen. Blåste upp bröstet en spinnaker och seglade upp som en av favoriterna till misslyckas. Sen försvann jag och kom tillbaka ännu mindre. Tigde om silvret men guldpläterade min knogar, på väg i andras munnar. Pamplonatjurarna tedde sig som korgossar jämfört med de kreatur som löpte amok ut ur min munhåla.

 

Minus 9

Längre ner kommer jag inte just nu. Bitarna har spridits ut längs vägen. För att hitta tillfredställelsen i ett pussla ihop en existens. Det sanna nöjet i att alltid betraktas vara falsk som vatten.
Fri vers av Betraktaren
Läst 1034 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2010-11-03 16:28Bookmark and Share


  objekt3
den äckliga smaken av dill potatismos

mauro scocco som bugande prince

yii
2012-12-24

    lilt
Det här med budskap är inte lätt, men jag har för det mesta känslan av att du alltid vet precis vad saker och ting betyder. I synnerhet i denna nedräkning. Mycket fint.
2010-11-15

  mayhem and order
Oh. riktigt bra text. det känns ärligt med minusen och kommer man bara till noll så kan man vända upp säger dom. jag vet inte men kanske. tack.
2010-11-15

  Inkarasilas
För fasen som att käka favoritkakan till kaffet och mumla oh ja med smulor i munnen och bli nostalgisk med Macahan och grillade revben och överkörda katter och minus minus minus längre ner och Fantomenringen i automaten och starka pappan och vad jag ville skriva var nog - Stjärnströssel och konfettiregn, very nice läsning tjoho!
2010-11-15

  Daniel_78 VIP
blir nästan nostalgisk (av flera anledningar)
barndomsminnen + en riktigt kanontext från dig.
gillar knepet med nedräkningen, nerfrysningen
bakåtblickarna och din egenartade uppfinningsrika stil.
blev poetisk glad av denna!
2010-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren