Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omvänd

Tänk att gå bredvid någon
så länge, utan att se
ett biologiskt imperativ
med en perfekt matchning

att stöta på enklare motstånd i början
golva, lägra, gråta, gå vidare
repetera med omvänd ordningsföljd
golva, lägra, gråta, gå vidare

ibland blir det bara fel
mönster är starkare än man tror
monster också
de som bor under sängen

sprungna ur sagor
som mamma berättade för att pappa
att inte läsa för en mörkrädd pojke

nu lever de inte längre
ingen av dem
men hon gör det
i min fyrakantiga ringhörna

att spotta blod har alltid varit min grej
smaken, färgen, konsistensen, tumlandet, golvet
golvet, tumlandet, färgen, konsistensen, smaken




Fri vers av Betraktaren
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-11 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren