Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i sleep on my back cause it's good for the spine and coffin rehearsal


Att sjunga på sista traversen

Med guldstänk i ögonen och en silvrig sommarsol
borde redan horisonten vara vacker
men det kittlande pirret i magen avslöjar allt
hela karusellen är på väg nedåt, fort
snabbare än befarat, fortare
steglöst och oundviklig, fortast

alla rån utan maskerade förövare
alla hån bakom väloljade staket
alla å:n i alfabet där ringar fylls av fel finger
pekar blint mot den utsikt som nyss försvann

vi byggde en tillvaro på gungfly
och fick simma fjärilssim med inverterade lungor
fyllda med rök från skärselden
klänger sig gestalter fast i molnen
för inga själar bottnar längre på jorden




Fri vers (Fri form) av Betraktaren
Läst 402 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-29 08:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fordrar spikskor denna ...för klättringen
2017-09-05

  K.S. Sollenhag VIP
Why? ;)
2017-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren