Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

färgen grå

och din tyngd ligger kvar inom mig

du gav dig av för att finna det du alltid sökt
förmodligen enbart för att finna att du alltid kommer
sakna

känslan för hur du vände din längtan i det kalla stålet
som aldrig hann slipas ner
poleras upp
innan nästa skikt
formades och jämnades ut över det föregående

 

samtidigt uppskattade jag någonstans din uppriktiga
förvåning och beundran
över hur jag ibland avslutade
mina meningar på helt andra platser än de började

det gav mig möjligheter att undersöka finkornigheten
i dina brottytor

 

det grå nämndes enbart som ett svagt skimmer ur en klyfta
men vi ristade aldrig himmelns bild i havet
eller i dina ögon

för det banala låg oss aldrig för
inte heller för sprängmedel i stålgrått
eller varför den heliga strängen blev den enda att kapa
för att desarmera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av alfa VIP
Läst 997 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2013-10-05 11:26



Bookmark and Share


  Nilla E
Jag förälskade mig precis i ditt sätt att skriva.
Jag vill inte att det ska ta slut.
Helt underbart bra! tack!
2013-10-13

    Martin Hellberg Olsson
Fint.

Jämför kanske http://poeter.se/Las+Text?textId=940542 "Grådikt".

2013-10-12

  Anders Granström
Instämmer, en njutning att läsa! Kanon!
2013-10-10

  RitaBrunner
En njutning att läsa!
Tack!
2013-10-10

  ninfea VIP
Spelar ingen roll var dina meningar började du har lyckats beskriva det gråa till något enastående och beundransvärt! En av dina bästa!
2013-10-05

  Solitaire VIP
Det här är ju grymt bra!
Vilket språk!
Sparas!
2013-10-05

  Fredrik P. VIP

Suverän poesi där det mesta
är värt att citera:
"känslan för hur du vände din längtan i det kalla stålet
som aldrig hann slipas ner"
Hur bra som helst!
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén