Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet blir vad du äter


väljer du besprutade bananer

då dör 200 000 människor varje år

välj en kravbanan

spara på liven

så de själva kan leva

och ta del av vår värld


välj en ekogris

de har också rätt

till ett värdigt liv

låt dem böka

som grisar ska

gör dem lyckliga

genom ditt val


Bönor, bulgur och matvete

och inte ris

hållbarare val

minskar metanutsläpp

som höjer temeperaturen

och ät vegetariskt

så ofta du kan


Livet blir vad du äter

en tredjedel av all konsumentpåverkan

står Du för

du har makt

välj med omsorg

om vår planet




Övriga genrer av L.byström
Läst 232 gånger
Publicerad 2009-10-14 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström