Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besluten

 

Omslingrade svävar vi över en döende stad

ovan molnen 

vi beslutade att flyga och nu

har vi landat och befinner oss i världen

energierna delar vi med alla

våra beslut och handlingar

vandrar vidare

berör och återanvänds en vindputs längre bort

din granne, kassörskan, din kollega, din fru, dina barn, din katt

alla som hör berör våra beslut

vi är en stillastående höst

vissa vill dö, som hösten vila

andra ångrar sig och söker hjälp

om inte psykologen ska med bussen först

de troende överger Gud

Han säger: Fatta rätt beslut!

 

Tiden står stilla nu, orden har frusit fast

besluten har förirrat sig till energi som inte kan fångas

det går att dansa till längtansfyllda sånger i juli

om inte bilen går sönder på vägen dit

dansen upphör i nästa steg

de pratar men säger inget

besluten har rymt

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 268 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-17 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström