Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hav

Lysande prickar i natten
fiskebåtar på tur i horisonten
medan starkare vågor drar in mot land

Den heta solen utbytt mot ljummet månsken
toner av fiskars lovsång och människors längtan
i saltig havsbris

Hav, har du svaren på vår längtan?
Vill du föra mig i din dans ut på okänt vatten
eller ska jag stå kvar och vänta här?

Varför ser jag ut mot dig då jag undrar, våndas
Du tidlösa element, med evigt vågspel
besitter du det jag söker?

Du fångar mig var gång i ditt grepp
smeker min blick
till att betrakta din gång

Fängslar, fångar, drar
ut, ut i dansen
vaggar mig stilla till ro

Eller dränker mig i ännu en sjunde våg
jag alltid lika överraskad
och åter igen kysst av din salta mun

Speglar en himmel och rymmer ett djup
där fiskars lovsång ljuder
ännu denna natt




Fri vers av sirène
Läst 347 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-16 15:53



Bookmark and Share


  yoakimu
Stämningsfull,dramatisk, stilsäker och fylld av känsla. Oerhört välskriven. Vet inte många som nuförtiden klarar av att göra en trovärdig apostrofering ("Hav, har du svaren på vår längtan?"). Men du gör det med glans. Applåder!
2010-09-26
  > Nästa text
< Föregående

sirène
sirène