Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredagkväll i oktober

Jag känner en sorg ikväll
mitt i fredagsruset på stan
och förväntansfulla själar inför ännu en helg
Mitt i folkvimmel och butiker och kassar och caféer
känner mitt hjärta sorg
just ikväll

Bland gula löv jag traskar fram
prasslet som omger mina fötter
påminner mig om tider förut
då jag allt annat än sorg kände
en fredag

Säljaren i klädbutiken så omsorgsfullt målad
för att matcha modet som gäller
locka till köp
liksom cafébiträdet bakom disken
sminket på och ännu ett leende
ett av sexhundra idag

Biokväll, hemmakväll, utekväll
tjejmiddag, fest och bjudning
många är avsikterna en fredag
slut på veckan, dags för kul
vardagens grå ställ
bytt mot intensivare färger

Kanske ikväll det är kvällen
då han får syn på dig
då hon talar med dig
kanske ikväll det säger klick
Eller så förblir det som det är
och länge varit

Snabba steg gatorna fram
med Systemetkassars klirr
vars innehåll ska förgylla en fredag bland andra
i mörkret därute, i discolampors sken därinne
eller till stearinljusets värme så ljum

Jag känner en sorg
en ledsamhet som inte låter sig definieras
något i mig vill ut
men vill inte säga vad det heter
vad det är

En ren ton men inte i dur
inte i moll
säg mig, själ, vad är det?
varför denna ledsenhet ikväll
oroa dig inte, allt kommer bli bra
Vila. lyssna till tonerna
av en evig sång
sjungen till dig




Fri vers av sirène
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-30 19:20



Bookmark and Share


  yoakimu
Mycket vacker text. Den väcker ett vemod i mig. Du lyckas fånga det vardagliga, utan att det blir banalt.
2010-09-22
  > Nästa text
< Föregående

sirène
sirène