Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min vän. Jag använder ditt glas varje dag. Precis som du sa.


Befrielse

Bortom minnen

Bortom ångest
Och längtan
Finns nog alla svar
Log du

För där är friden så enkel
Där stillar sig oron för att
Smälta samman i förlåtelsen
Till ett kav lugn


Och alla händer öppnas
Och alla knutar faller isär
Och ingen fryser där



Vaknade jag plötsligt av dina vingars flykt
då de lämnade ett ljust smattrande eko
Bort
Högt
Över ruttnande is
Över tunna skuggor
Sprang dina rasande nederlag
I tusen bitar

Föll de som kallt duggregn
Ner över mitt ansikte
Och jag öppnade min mun
För att dricka

Av din befrielse.


© André




Fri vers av André
Läst 1017 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2004-06-20 07:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här fångar du livet o döden
o mellan raderna vävs verkligheten!
Som dessa gripande rader landar hos mig.
Mm, väldigt fin..
2012-10-27

  Linda CH VIP
Väldigt, väldigt snyggt!
2011-04-18

    Mejja
Vackert!!!! Tycker särskilt om tredje stycket "och alla händer öppnas..." talar rakt in till mig.
2004-06-23

  reback
fast sorgset. "ruttnande is" gillas + slutet "dricka av din befrielse" Super!
2004-06-23

    Teddy
..har ett sätt att få ord att brinna. Dessa gör det.
2004-06-21

  Maria Brundin
..över det vackra. Men ändå inombords
är det vemod i dikten. Mycket fin!
2004-06-21

  Rachel Roth
tycker mycket om den!
2004-06-20

  Hans w-art Westlund VIP
...vilket lugn "alla händer öppnas och knutarna faller isär" bara för att citera en del av denna underbara helhet, något av det bästa jag läst på länge...
2004-06-20

  Tothem
otroligt vacker slut! Tack för din underbara dikt!
2004-06-20
  > Nästa text
< Föregående

André