Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var häftig

jag vet det nu
vi kollade igenom alla dina saker
och du samlade på klistermärken
du hade många dagböcker
bara påbörjade
alrig avslutade

du hade skivor
jättemånga skivor
som jag fick
du lyssnade på
rolling stones
led zeppelin
nirvana
jimi hendrix
och en massa trance

du hade röda läppstift
du hade en rullstol
du hade kanyler
du hade en hund som hette Vacker
du hade ett skivfodral av jeans
som jag fick av dig

du var häftig, mormor
jag inser det nu
du ska få vila i havet, i vinden
i naturen
jag tror att du ville det
och vi ska spela
din favoritlåt på din begravning

det spelar liksom ingen roll
att du söp och knarkade
att du slogs och hotade
snattade och knarkade lite till
det spelar ingen roll
för du bakade världens godaste
bullar
gjorde världens godaste
köttfärssås
din hund var så fin
jag fick sova på honom

jag fick rita på ditt bord
med kritor

mormor




Fri vers av Nive
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-18 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nive
Nive