Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patroner, plutoner

Patroner, inga fler lösa skott.

Plutoner, bara mörkt och rått.

Offra er för fosterlandet,

tig till sista andetaget.

Offra kroppen för stolthet,

glöm helt det egna jaget.

Tävlingen är inte till för dig,

tävlingen mot klockan.

Krossa barnben mot sten,

förgör den lilla, lilla dockan.

Blunda för moral och känsla,

bär på säckar av livlöshet.

All etik måste vi fängsla,

såg till att ingen smet.

Inte ett felaktigt ord får vi yttra,

liv efter liv måste vi bedröva.

Genom eld, blod och gyttja,

utan att vårt samvete kunna döva.




Bunden vers (Rim) av Nive
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-08 22:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nive
Nive