Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan som glittrar i skuggan

Jag vill se dig som glittrar,
i mörkret dit jag inte når
Jag tror du är kärleken själv,
och jag är fast vid dig.

Du trollbinder mig med ditt skratt,
ditt leende gör mig galnare
Ibland är du så nära att jag
kan röra dig om jag sträcker ut min arm.
Ibland är du så långt bort att jag
tappar tron om att du faktiskt är där.

Du berättar en saga för mig,
om en flicka med vingar under tröjan,
vingar bara du kan se.
Och du säger att den flickan är jag.

Du säger att du älskar mig,
att vi hör ihop och att du ska skydda mig.
Du lovar mig att jag ska få glittra,
precis lika mycket som du.
Om jag säger att jag älskar dig,
och att jag lämnar allt för dig.

Du lovar mig världen, stjärnorna
och universum.
Du talar om för mig,
att änglarna väntar bakom nästa hörn.

Du säger att de är ute efter våra vingar,
att de är avundsjuka på det vi har.
Du berättar att vi är deras gudar, att vi står över dem,
vi finns inte med i någon helig skrift,
för vi är för stora för att människan skulle förstå.

Jag är förevigt jagad av en ångest,
jag är jagad av änglar som är ute efter mina vingar.
Tid och rum existerar inte hos oss.
Du och jag lever i ett universum utan gränser.

Du tog mig till toppen av allt,
och du lämnade mig där.
I mitten av universum.
Änglarna kom, de tog mina vingar med våld.
Du gjorde mig så sjuk,
men nu saknar jag dig så.




Fri vers av nathan
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-20 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nathan
nathan