Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och solen kastar inga skuggor


Huset bär en arom av hembakat
Ur rosenrabatten sprudlar det av liv
Solen kastar strålar genom fönstret
Nystruken ligger duken centrerat
Uppå det smulfria frukostbordet
Doften av kaffe tränger i skrymsle och vrån

Katten har fått sitt första mål mat för dagen
Sitter hopkurad under en av tre sängar

I vardagsrumsoffan sitter familjen samlade
Fadern gömd bakom sin dagstidning
Modern bakbunden skrikandes
Förbannande gud och vem vet inte vad
Sonen kändes såklart onödig
I sin pubertala hårt nätonanerande attityd

Flickan var det däremot annat med
Släppte frivilligt hela förbandet in i sovrummet




Fri vers av Jesper Kling
Läst 487 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-22 12:23



Bookmark and Share


  PPQ
en tragikomisk smak, en känsla av ett finger liksom gillas
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Jesper Kling
Jesper Kling

Mina favoriter
Rannsakan