Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rannsakan



bittert samvete söker fäste
en plats att rota sönder
med skam begrava
förskjuta kärlekens frihet
längst under kallaste botten

skulden skuggar mina fotsteg
när jag rannsakar
ur öppenhet förmedlar
sanningens mörkaste ansikte

det är i ögonen av ondska
spegeln krossas
där likheter går isär
ändå skymtas spårens
smärtsamma ingjutning

kanske denna sista gång
är tårarna blott en börda
lättnaden en framtidsbild
av glömska och förlåtan




Fri vers av devilsangel
Läst 645 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-04-19 12:26



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här var mäktigt..blir min spontana tanke..allvaret tyngden i varje ord...du förmedlar känsla av både vemod och framtidstro så gripande snyggt sammanflätat!!
2008-04-24

  Bjarne Nordbö
step by step. känns hela vägen. Hoppfull tycker jag.
2008-04-23

    sunnanvind
Älska glömma och förlåta, livets största gåta...;)
2008-04-20

    JJ VIP
Jag känner mycket för den här dikten, en ständig självrannsakan, känner igen mig på något sätt... En brutal text på sitt sätt, men bra skrivet! Mvh. JJ.
2008-04-19

    Lindizz
Mycket mycket bra och stark text, applåd!
2008-04-19

  aol
stark gripande rannsakning som framhävs mästerligt
i så kraftfull poesi
2008-04-19

    ej medlem längre
Jag har nu läst denna flera gånger och bilden den framkallar blir tydligare för varje gång.
Eloge speciellt för dessa formuleringar som går rakt in i hjärtat och berör:
\" längst under kallaste botten\"
Helt underbar metafor...
\"ändå skymtas spårens
smärtsamma ingjutning\"
En insikt om att livet lämnar spår som blir till tillgång så småningom...
\" är tårarna blott en börda\"
Energi och kraftslöseri undviks härmed...
Kraffull poesi som lämnar ingen oberörd!
Bokmärker!
2008-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Det är fint när man rannsakar sitt eget samvete.
Men om någon kommer och vill rannsaka mitt frågar jag:
\"Have you got a warrent?\"
2008-04-19

  isabel louise
Shit va bra! Starkt och gripande vacket poetat! Hoppas på framtidsbilden!!
2008-04-19

    Maria Malm
Hoppas på den framtidsbilden.
2008-04-19

  Jesper Kling
Fann va bra. Denna har jag gått och väntat på
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel