Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi som är av eld



Vi som bär elden inom oss
känner starkare än alla er
Vi känner större glädje,
men smärtas också mer

Allt det som berör oss
berör oss mer än er andra
Och tack vare vår eld
bryr vi oss om varandra

Vi som bär elden inom oss
ser allt så tydligt och klart
Ser all livets smärta
men också det som är underbart

Vi förstorar saker
om och om igen
Vi handlar alltid först
för att tänka efter sen

Vi som bär elden inom oss
kan sjunka in i ett mörker utan slut
Där vi tappar våra trådar
och inte hittar vägen ut

För att i nästa stund
slungas ut i ett bländande ljus
Där vi älskar och vi lever
i lycksalighetens rus

Vi som bär elden inom oss
har det mycket svårare än er
Men vi som bär elden inom oss
vi lever mycket mer




Fri vers av Karin Jacobsson
Läst 1219 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-02-19 00:12



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En underbar text som jag verkligen känner igen mig i
2008-06-29

  aol
känner igen mig underbar poesi
2008-05-02

  Maria Zena Viklund
igenkännande, vackert skrivet! vi som har elden inom oss!
2008-04-11

  Carlita
jag blir helt gråtmild av dina ord för de är så fria men samtidigt bundna och oändligt vackra

att ha elden inom sig på detta vis är precis som du skriver, att ha nära till glädjen och sorgen, lika nära till det hysteriska lyckliga skrattet som till de tyngsta av tårar

men om det är den man är och om man lever på detta sätt, är det svårt att vara någon annan

underbart poetat, låter din text brinna vidare bland mina bokmärken :)

kram
2008-02-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
För den, som brinner
det i den, rinner
mycket av allt
men den, som bara
tar det kallt, den
går miste om, allt
2008-02-24

  Anne-Li
Vackert, träffsäkert, tack för läsupplevelsen.
2008-02-24

  devilsangel
En helt suverän beskrivning av eldsjälar...Då jag är en av dem så blir det ett självklart bokmärke :)
2008-02-24

    JJ VIP
Jag vet inte om jag ska uppfatta ironi i texten... Jo jag uppfattar ironi i texten, den ironiserar det jag tar avstånd ifrån att en del människor ser sig för mer än andra... Applåd! Mvh. JJ.
2008-02-24

    ej medlem längre
Jaa. Brukar inte läsa andras kommentarer, men ultrabra var bra Kort och gott!
2008-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt träffsäkert.
Ultrabra, helt enkelt!
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jacobsson