Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till ett barn

 

Du lilla barn som skuttar

så lyckligt fram på tå

Äventyret ligger framför dig

för ända till vägens slut får du gå

 

Du tittar på allt

som längs vägen finns att se

Rosiga små kinder

och mössan lätt på sne´

 

Du kikar överallt

för att inte missa något alls

Och om du inte ser

sträcker du din lilla hals

 

Minsta triviala sak

är tillräckligt viktig att studera

Du snubblar i din iver

över att få se något mera

 

Snart minskar du dock farten

för du har skymtat slutet på din färd

Du vet att du inte få gå över

du måste stanna i din egen värld

 

Du dröjer dig kvar vid slutet

och tittar längtande bort

Undrar i din förtvivlan

hur resan kunde bli så kort

 

Du, lilla barn

skuttar inte längre fram på tå

För vägen hem

är inte alls lika rolig att gå




Fri vers av Karin Jacobsson
Läst 621 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-10 01:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Jacobsson