Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknadens tortyr




idag hade varit din födelsedag
jag darrar lite mer
av hjärtats tunga slag
känner hur jag tonlöst faller ner

några enkla ord till dig
är inte nog
dock allt jag har nu
för du dog

orkar inte ens skriva
något vackert eller bra
finner inte de rätta orden
men du är med mig varje dag

detta är mer som ett brev
än min vanliga poesi
just nu struntar jag i hur det låter
för mitt hjärta så kraftigt gråter

kan inte sortera
placera eller organisera

just idag gör det lite för ont
för att röra vid
samtidigt vet jag
det har inte gått lång tid

någonstans la jag såren
sorgen som fanns däri
kanske gick det för fort
eller släppte jag rättvist dig fri

men denna dag kan jag ärligt säga
jag bär sorg djupt inom
för den vän jag miste
som jag aldrig mer får hålla om

för den röst som tystnade
alldeles för tidigt
för alla du lämnade kvar
som saknadens tortyr har lidit

önskade ge dig en mindre trasig värld
vackrare än den du tog
så vacker som när du log

du kunde välta bort skuggor åt andra
trots is i din egen själ
men vet du att jag försökte samma
jag ville dig mer än väl

min vän
plågan är värre än någonsin idag
vill skänka dig min tanke
dela samma andetag

så du alltid känner
att du är kvar i mig

och jag i dig




Fri vers av devilsangel
Läst 964 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-06-02 21:42



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Min omtanke !
2017-12-31

  Michaela Dutius
Texten gråter....och saknaden skär- oerhört stark och berörande
2010-06-24

    Elinora
så jätte vackert skrivet, känns rakt in i hjärtat. kram finaste du
2010-06-07

  Nina Nightwish
Vilken fin text om sorg och saknad, verkligen läsvärd.. Vackert
2010-06-04

    Herr Ångest
Tung text men bra skrivet.
2010-06-04

  jag?
alldrig varit med om en text som går så djupt.
otroligt vackert, vill inget annat än att gråta.
2010-06-04

  sulimaa
kram älskade vännen!
2010-06-03

  aol
känner tårar svämma fast det är hjärteblod, din dikt gjör att jag tänker på min älskade bror som droger tog livet av, kram vännen,
2010-06-02

  lodjuret/seglare VIP
titlen säger mye nog tycker jag
inte skall du bry dig om
att ordsvängigt vara till behag
rim är inte allt här i världen
2010-06-02

  Aftonvännen
det finns mycket som når fram

och som känns starkt


det vore ännu bättre om språket var mer naturligt
det känns bitvis som att rimmen stannar upp det viktiga
flytet och budskapet i din dikt :) ...

det känns lite känsligt att ge kritik på den här
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel