Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kärleksbarn

 

 

Jag var ett kärleksbarn
med vacker klädnad
rosetter i mitt långa
mörka hår

Det vackra levde aldrig upp
till det nakna sanna
för mig vacker var
att i samma stund bli hatad
och ratad som jag fruktade så

En ond brådmodig kärlek
vacker blev död
när alkoholen fick sin frukt
dyrbar blev dess tukt

En far som brann
Ond o god i samma famn
helgondemon
älskad och hatad
för det vackra
det ondskefulla
svart och vit
i samma skala

Hand i hand
gick de båda
man ska alltid
älska
glömma
och förlåta

jag glömde mig själv
gick i samma plåga

För mig var kärlek
detsamma som rädsla o fara
inlindad i varandra samma vara

Förundrad över den
lilla värld därute
som var så stor härinne
korrelationens krockar
när jag fann att
illusionen brast
ett kärleksbarns kontrast
i livet

var början på de nya kliven

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 1486 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2007-09-13 11:32



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En oerhört stark dikt Maria!!!! Det svarta och det vita- helgon och demon-jag är djupt berörd
2008-06-29

  Fånga dagen
Wow vilken bra text jag känner igen mig jag var med
ett kärleksbarn men vad hjälpte det

Anna-Karin
2008-06-17

  Ola Rydberg
Ja gripande
känner till viss del i mig i din text
bra skrivet
2007-10-30

  Lena Renman
Grattis, så blev du redaktionens val
Lena
2007-10-29

  EmiRa
...oj gick fort fram...forts...
Du har beskrivit med ett
gott flyt i texten.
2007-09-13

  EmiRa
En stor visdom, att spräcka
kärlekens illusion, du har fått
2007-09-13

  drakbruden VIP
Otroligt insiktsfull och väl sammanvävd av motsatsernas paradoxer i det vi kallar liv. Mycket starkt skrivet!
2007-09-13

    wilja
väldigt stark... hittar inte riktigt orden. men något inuti berörs ohyggligt. mycket vemod och sorg men med ett förtröstansfullt slut.
2007-09-13

  aol
jag plockar ner en stjärna från himmlen till dej för din sanning
2007-09-13

  Lena Renman
Mycket bra skrivet, detta bokmärker jag båda pga innehållet och kvalitén på texten.
Så detta känns igen

\" För mig var kärlek
detsamma som rädsla o fara
inlindad i varandra samma vara\"

Lena
2007-09-13

  Ezo
Den här dikten är stark och ren. Mycket bra!
2007-09-13

  devilsangel
Jisses! Håret reser sig...du skriver lika mycket om mig! Bokmärkt direkt!
2007-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund